SJAMANISME

Wat is sjamanisme?

Sjamanisme is een techniek om contact te maken met de onzichtbare of spirituele wereld. Het sjamanisme is oorspronkelijk ontstaan in Mongolië en Oost-Siberië. Het woord sjamanisme komt uit het Siberische Toengoezisch en betekent letterlijk: “hij (of zij) die weet”. Veel culturen maken gebruik van het sjamanisme. Voorbeelden zijn de indianen in Noord- en Zuid-Amerika, verschillende volkeren in Siberië, Mongolië, China, Zuidoost-Azië en Afrika en de Aboriginals in Australië. Kenmerkend voor de sjamaan is dat hij door middel van trance tussen verschillende dimensies kan reizen. Hij gebruikt hiervoor een ratel en/of een trommel die hij met regelmaat aanslaat. Daarnaast gebruikt hij zijn stem en eventuele andere attributen 

Bij Moon’s Farm geeft Esther van Wijnen de workshops/teachings vanuit het sjamanisme. Esther, Spaceholder van Moon’s Farm werkt vanuit verschillende stromingen uit het sjamanisme. 

Vanuit de overtuiging dat we in Nederland onze roots en verbinding met de natuur een heel stuk zijn kwijtgeraakt, combineert Esther verschillende tradities en technieken zodat we weer onze eigen wijsheid mogen herontdekken en verbinding kunnen maken met onze voorouders en de natuur.

Vragen Sjamanisme

 

Is sjamanisme gevaarlijk?
Sjamanisme is niet gevaarlijk mits het wordt beoefend en begeleid door getrainde en ervaren mensen. Je werkt met een open energieveld en het is belangrijk dat dit energieveld veilig is. Bij Moon’s Farm staat de veiligheid van de groep voorop en is Esther continue bezig om dit te waarborgen. Dat het veilig en geborgen voelt krijgen wij ook altijd als feedback terug van onze deelnemers. 

Behoud ik de controle over mijzelf tijdens de trancereis?
Het ritme van de sjamanendrum tijdens een trancereis zorgt dat je hersenen in een andere staat van zijn komt. Het geluid wekt een lichte en veilige trance op zodat de sjamanistische beoefenaar zijn aandacht van de fysieke dimensie naar de spirituele dimensie kan richten. Mensen ervaren dit als heel wakker zijn en toch zwaar in hun lijf verankerd zijn of er juist net boven zweven. Je behoudt altijd zelf de controle en kan elk moment uit deze trance stappen. 

Worden er psychedelica gebruikt tijdens het werk van Esther?
Nee, Esther werkt zonder psychedelica.

Heb je andere vragen over sjamanisme, stuur dan een mailtje met je vraag naar hello@moonsfarm.nl

 

Sjamanistische Teachings bij Moon’s Farm

Ben je nieuwsgierig naar sjamanisme en wil je dat ervaren bij Moon’s Farm? Of heb je al ervaring met sjamanisme en wil je juist meer de verdieping in. Bij de volgende events kan dat.

Trancereis middag of avond
Wil jij sjamanisme voor het eerst ervaren? Dan is de trancereis de perfecte kennismaking. 

Wij werken samen naar de trancereis toe door behulp van geleide meditatie, ademhalingsoefeningen en het aanroepen van de spirits. Ervaring is niet nodig. Het gaat hier vooral om ontspanning. Laat je meenemen door de mooie geluiden en het ritme van de drum.

De trancereis geven wij ongeveer 2 keer per maand. Op woensdagavond of op zondagmiddag.

Deep Dive Within
Een mooie kennismaking met verschillende technieken vanuit het sjamanisme. Deze dag komen de volgende transformerende tools aan bod. 

  • Cacao ceremonie
  • Verbonden ademwerk
  • Sjamanistische trancereis
  • Vuurceremonie

De Deep Dive Within geven wij zo’n 5 keer per jaar op een zondag.

Sjamanistische Basiscursus
Wil je meer de verdieping in en leren hoe je zelf principes vanuit het sjamanisme kunt toepassen in je dagelijkse leven? Dan is de basiscursus hier geschikt voor. 

Gedurende deze drie dagen laat Esther van Wijnen je kennis maken met een aantal krachtige basisprincipes en technieken die al duizenden jaren gebruikt worden door sjamanen over de hele wereld.

Deze cursus bieden wij 4 keer per jaar aan.

Kiss the earth jaar training
Wil je nog meer de verdieping in? En voor jezelf en de generaties na jou een mooie wereld creëren? Dan bieden wij het kiss the earth jaartraject aan. Dit traject start 2 keer per jaar. 

In 6 weekenden gaan wij onderzoeken, ervaren en samen creëren hoe het is om jezelf in het licht te mogen zetten en om te mogen ontvangen. Echt bij je ware essentie komen. Welke overtuigingen heb jij die je weerhouden om je pad te lopen? Wie heb jij om je heen en welke invloed hebben die mensen op jou? Laat jij je gidsen door jouw voorouders of ben je daarvan vervreemd?  Als je echt bij je eigen essentie komt, kun je een mooiere wereld creëren voor jezelf, je omgeving en Moeder Aarde. 

Klik voor alle events, meer informatie en tickets op de button

Alle events