CACAO CEREMONIES

 

Ceremoniële Cacao
De cacao die wij gebruiken tijdens onze ceremonies is ceremoniële cacao. Dit kun je niet vergelijken met de cacao die we allemaal kennen in verwerkte producten zoals chocolade, chocopasta en bijvoorbeeld chocomelk. Daar worden allemaal namelijk allerlei dingen aan toegevoegd en uitgehaald. 

De ceremoniële cacao die wij gebruiken wordt duurzaam en met de juiste intenties gekweekt, geoogst en verwerkt tot het product dat wij hebben. Het is het pure product zonder dat er iets is toegevoegd of weggehaald. En bevat daarom ook nog de natuurlijke cacao boter. 

Oorsprong Cacao
Het meest waarschijnlijke is dat de oude Azteken in Mexico al cacao dronken. Zij noemde dit Xocolatl. Dit was een schuimende drank gemaakt van alleen cacao, water en wat kruiden. Het was een heilige energie drank die werd gebruikt voor strijders en koningen. 

Fun fact: De bubbels in het schuim staan voor de aanwezige spirits. 

Werking van cacao  

Cacao opent je hart, geeft je focus en is een superfood. Daarnaast bevat cacao ingrediënten die helpen het lichaam en de geest te helen, de nieren en lever te ontgiften, stress te verminderen en het versterkt op natuurlijke wijze de afgifte van gelukshormonen.

Vragen Cacao

Is cacao een psychedelica?
Nee, cacao is geen psychedelica. Het zorgt niet voor hallucinaties of dergelijke. Het opent wel het hart en heeft een positieve invloed op je humeur. 

Kun je deelnemen aan het verkeer na een cacao ceremonie?
Jazeker. Het heeft geen negatieve invloed op je reactievermogen. 

Wanneer is het nuttigen van cacao af te raden?
Bij gebruik van sommige soort antidepressiva ( met MAO remmers), hoge bloeddruk en hartklachten. Heb je hier vragen over? Check het altijd even met ons. 

Heb je andere vragen over Cacao, stuur dan een mailtje met je vraag naar hello@moonsfarm.nl

Cacao ceremonies bij Moon's Farm

Ben je nieuwsgierig naar Cacao en wil je dat ervaren bij Moon’s Farm? Bij de volgende events maken wij gebruik van Cacao.

Cacao ceremonie & Sound Bath
Wil je kennismaken met cacao? Dan is de Cacao ceremonie de ideale kans. 

Tijdens deze sessie gaan we door middel van cacao, meditatie en een prachtig Sound Bath de verbinding maken naar ons hart en ons Hogere Zelf.

Deep Dive Within
Een mooie kennismaking met verschillende technieken vanuit het sjamanisme. Deze dag komen de volgende transformerende tools aan bod. 

  • Cacao ceremonie 
  • Verbonden ademwerk
  • Sjamanistische trancereis 
  • Vuurceremonie

Klik voor alle events, meer informatie en tickets op de button

Alle events