Ceremoniële Cacao
De cacao die wij gebruiken tijdens onze ceremonies is ceremoniële cacao. Dit kun je niet vergelijken met de cacao die we allemaal kennen in verwerkte producten zoals chocolade, chocopasta en bijvoorbeeld chocomelk. Daar worden allemaal namelijk allerlei dingen aan toegevoegd en uitgehaald.
De ceremoniële cacao die wij gebruiken wordt duurzaam en met de juiste intenties gekweekt, geoogst en verwerkt tot het product dat wij hebben. Het is het pure product zonder dat er iets is toegevoegd of weggehaald. En bevat daarom ook nog de natuurlijke cacao boter.
Oorsprong Cacao
Het meest waarschijnlijke is dat de oude Azteken in Mexico al cacao dronken. Zij noemde dit Xocolatl. Dit was een schuimende drank gemaakt van alleen cacao, water en wat kruiden. Het was een heilige energie drank die werd gebruikt voor strijders en koningen.
Fun fact: De bubbels in het schuim staan voor de aanwezige spirits.
Werking van cacao
Cacao opent je hart, geeft je focus en is een superfood. Daarnaast bevat cacao ingrediënten die helpen het lichaam en de geest te helen, de nieren en lever te ontgiften, stress te verminderen en het versterkt op natuurlijke wijze de afgifte van gelukshormonen.